Pendidikan Tak Mengenal Jantina

Benarkah ada pendapat mengatakan bahawa pendidikan terutamanya pendidikan tinggi hanya dikhususkan untuk golongan lelaki sahaja? Lagi »

Aktiviti Kerohanian Menjadi Pegangan

Aktiviti kerohanian / sahsiah yang dilaksanakan di SMKA Sharifah Rodziah (Solat Duha, Tadarus Al-Quran, Solat Hajat dan lain-lain) menjadi kekuatan bagi setiap pelajar. Lagi »

Pendaftaran Pelajar Semakin Meningkat

Sambutan penduduk setempat terhadap pendidikan agama semakin baik apabila kadar pendaftaran pelajar tahun satu menunjukkan peningkatan yang memberangsangkan. Lagi »

Kecemerlangan Iman Asas Kejayaan

Aktiviti-aktiviti kecemerlangan khususnya, sahsiah dan kokurikulum dilaksanakan bagi memastikan lahirnya insan yang seimbang dari segi jasmani, emosi, rohani dan intelek. Lagi »

Al Quran Dan As Sunnah Sebagai Panduan Hidup

Berpegang kepada ajaran Al Quran dan As Sunnah merupakan prinsip hidup muslimin dan muslimat. Cara hidup Islam yang terbaik adalah dengan menjadikan kedua-dua sebagai rujukan dan panduan dalam menjalani kehidupan. Lagi »

MAJLIS PELANCARAN PROGRAM IHYA’ RAMADHAN 1445H DAN AKTIVTI-AKTIVITI

MAJLIS PELANCARAN PROGRAM IHYA’ RAMADHAN 1445H DAN AKTIVITI-AKTIVITI Tarikh : 11 Mac 2024 Tempat : Dewan As Sharifah Sekitar Majlis Persamian CERAMAH AMBANG RAMADHAN 1445H Tadarus Al Quran Guru & Pelajar Solat Tarawikh Berjemaah Pertandingan Khat Pertandingan Melukis Poster Pertandingan

MAJLIS PELANCARAN PROGRAM SEKOLAH PENYAYANG 2024

MAJLIS PELANCARAN PROGRAM SEKOLAH PENYAYANG 2024/2025 Selamat Kembali Ke Sekolah Tingkatan 2 hingga 5 Tarikh : 11 Mac 2024 Tempat : Dewan As Sharifah

MAKLUMAN PENDAFTARAN TINGKATAN 1 DAN 4

Selamat datang dan tahniah diucapkan kepada pelajar tingkatan 1 dan 4 yang berjaya melanjutkan pembelajaran di Sekolah Berprestasi Tinggi SMKA Sharifah Rodziah. Berikut adalah beberapa makluman berkaitan dengan perkara tersebut. Link Google Form Pendaftaran Tingkatan 1 : https://forms.gle/WjC9XdGartTALK3f7 Link Channel

PROGRAM APRESISASI TUNAS MUDA SMKA SHARIFAH RODZIAH 2023-2024

PROGRAM APRESISASI TUNAS MUDA SMKA SHARIFAH RODZIAH 2023-2024 Tarikh : 2 Februari 2024 Tempat : Dewan As Sharifah Tahniah kepada 2 Fatimah… Johan keseluruhan.

MAJLIS PERSARAAN PN. NOR SHAMLIAH BINTI ISMAIL

MAJLIS PERSARAAN PN. NOR SHAMLIAH BINTI ISMAIL Tarikh : 1 Februari 2024 Masa : 10.30 Pagi

PROGRAM BINA INSAN TINGKATAN 1 & 2 2023/2024

PROGRAM BINA INSAN TINGKATAN 1 & 2 2023/2024 Tarikh : 29 Januari 2024 Tempat : Surau Al Mustaqimah Anjuran Bersama Unit Bimbingan & Kaunseling Unit BADAR Unit Disiplin Terima kasih kepada semua yang terlibat secara langsung mahupun tidak. Terima kasih

SOLAT HAJAT DAN MAJLIS RESTU SPM 2023

SOLAT HAJAT DAN MAJLIS RESTU SPM 2023 25 & 26 JANUARI 2024 Semoga urusan calon-calon SPM tahun ini dipermudahkan & memperolehi keputusan yang cemerlang dunia & akhirat dengan Izin Nya….

MAJLIS ANUGERAH KUALITI SMKA SHARIFAH RODZIAH

MAJLIS ANUGERAH KUALITI SMKA SHARIFAH RODZIAH 2023/2024 Tahniah kepada semua penerima anugerah. Semoga menjadi pembakar semangat untuk menjadi lebih cemerlang di masa akan datang.

PERKONGSIAN ILMU DAN KEBUDAYAAN ANTARA DUA NEGARA

PERKONGSIAN ILMU DAN KEBUDAYAAN ANTARA DUA NEGARA SMP MUHAMMADIYAH , 2 TAMAN, SIDOARJO, JAWA TIMUR, INDONESIA & SMKA SHARIFAH RODZIAH

HARI KOKURIKULUM 2023/2024

HARI KOKURIKULUM 2023/2024 Tarikh : 20 JANUARI 2024 Tempat : SMKA Sharifah Rodziah Aktiviti sepanjang Hari Kokurikulum 2023/2024 berlangsung….